Zo vader zo zoon. Dit geldt niet voor Rene en Mark Fekkes.
Maandag starten zij beiden bij DBS professionals.

Rene gaat bij Xella als onderhouds- en storingsmonteur aan de slag in zijn woonplaats Liessel. Mark gaat starten aan zijn afstudeerstage van het Summa Collega richting Marketing en Communicatie.

Waarin lijken jullie op elkaar?

Rene begint te lachen en antwoordt: “We lijken weinig op elkaar. Mark houdt van sporten en ik ben niet zo’n fanatieke sporter.”

Mark: “In het begin van mijn opleiding heb ik een snuffelstage gedaan bij het bedrijf van mijn vader. Toen kwam ik er achter dat mijn interesses in de marketing liggen en niet in de techniek.”

Welke eigenschap heeft je vader, die jij niet hebt, die je wel zou willen hebben?

Na een lange stilte zegt Mark: “Mijn vader heeft een echte passie voor de techniek. Zelfs thuis is hij nog met techniek bezig. Ons pap kan zichzelf beter focussen tot hij zijn einddoel bereikt heeft. Ik zou allang afgehaakt zijn.”

En andersom? Wat heeft Mark, wat jij niet hebt?

“Ik zie dat Mark meer van het leven geniet, dan ik ooit heb gedaan. Bij ons stond alles in het teken van werken, leren, presteren. Nu wil ik niet zeggen dat Mark er met de pet naar gooit maar alles lijkt veel relaxter bij hem. Dit gevoel zou ik ook wel eens willen hebben. Wellicht is het mijn vader instinct”, aldus Rene.

Hoe omschrijven jullie DBS professionals?

Rene: “De personen achter DBS professionals ken ik al langere tijd. Ze hebben me in het verleden altijd goed geholpen en nu hebben ze dat weer gedaan.”

Dit klopt zegt Mark. “Het is een team die met veel plezier en enthousiasme te werk gaat. Ik ben blij dat ik de komende tijd deel uit ga maken van dit team.”

Waar willen jullie over 10 jaar staan?

Rene: “Over 10 jaar hoop ik lekker gezond met pensioen te gaan, zodat ik meer kan relaxen, net als Mark nu doet.”

Mark: “De passie die mijn vader heeft wil ik ook gaan terugvinden in mijn werk. Zo kunnen we de komende tijd nog veel van elkaar leren om onze doelen te bereiken.”